Els recorreguts es tracen per corriols, camins i terreny muntanyós en general. Estan degudament marcats amb cintes de color blanc i cartells que garanteixen en qualsevol punt la seguretat dels participants i la preservació del medi natural.

Un equip escombra i els mateixos controls garanteixen la retirada dels senyals un cop finalitzada la prova, així com la recollida de deixalles que puguin quedar pels voltants de l’itinerari de la cursa.

L’Organització ha tingut molt en compte l’accessibilitat al circuit tant amb vehicle motoritzat (cotxe, 4×4 o quad) pel perill constant que hi ha de lesions en curses com aquesta. La seguretat és prioritària. És per això que comptem amb d’un equip d’assistència mèdica i les Brigades de Bombers de Guissona i Torà.

El recorregut de la cursa/caminada AS10 és el mateix dels primers 10 kilòmetres de la cursa AS24.

Sortim de la plaça entre els porxos i enfilem pel carrer Calvari amunt fins al punt més alt del Castell de Sanaüja.

Un cop a dalt fem un petit descens i tornem a enfilar-nos per un bonic corriol direcció a Roca bandera. Des d’allà seguirem, sempre direcció est, tot carenant la costa Grossa fins arribar al l’imponent castell de Ribelles on creuarem per dintre del pati d’armes.

Sortint del Castell girarem direcció nord i avançarem per una pista fins arribar a la masia Falconera, on trobarem el primer control i avituallament.

A partir d’aquí comença una nova pujada de 120 metres de desnivell fins arribar al punt més alt de l’AS 10, la masia Cal Frare.

Des d’aquí d’alt tot serà baixada fins a Sanaüja, 3 km i 210 metres de descens per divertits corriols. La part final discorre pel bonic dels Escots “El camí romà”, un preciós camí empedrat i acotat per grans parets de pedra seca, que ens durà fins a Sanaüja.

Aquí, si feu l’AS10 us espera l’arribada, si feu l’AS24 encara us quedaran 14 kilòmetres d’aventura que comença sortint del poble direcció Est.

Comparteix