Els recorreguts es tracen per corriols, camins i terreny muntanyós en general. Estan degudament marcats amb cintes de color blanc i cartells que garanteixen en qualsevol punt la seguretat dels participants i la preservació del medi natural.

Un equip escombra i els mateixos controls garanteixen la retirada dels senyals un cop finalitzada la prova, així com la recollida de deixalles que puguin quedar pels voltants de l’itinerari de la cursa.

L’Organització ha tingut molt en compte l’accessibilitat al circuit tant amb vehicle motoritzat (cotxe, 4×4 o quad) pel perill constant que hi ha de lesions en curses com aquesta. La seguretat és prioritària. És per això que comptem amb d’un equip d’assistència mèdica i les Brigades de Bombers de Guissona i Torà.

El recorregut de la cursa/caminada AS10 és el mateix dels primers 10 kilòmetres de la cursa AS24.

Sortim de la plaça entre els porxos i enfilem pel carrer Calvari amunt fins al punt més alt del Castell de Sanaüja.

Un cop a dalt fem un petit descens i tornem a enfilar-nos per un bonic corriol direcció a Roca bandera. Des d’allà seguirem, sempre direcció est, tot carenant la costa Grossa fins arribar al l’imponent castell de Ribelles on creuarem per dintre del pati d’armes.

Sortint del Castell girarem direcció nord i avançarem per una pista fins arribar a la masia Falconera, on trobarem el primer control i avituallament.

A partir d’aquí comença una nova pujada de 120 metres de desnivell fins arribar al punt més alt de l’AS 10, la masia Cal Frare.

Des d’aquí d’alt tot serà baixada fins a Sanaüja, 3 km i 210 metres de descens per divertits corriols. La part final discorre pel bonic dels Escots “El camí romà”, un preciós camí empedrat i acotat per grans parets de pedra seca, que ens durà fins a Sanaüja.

Aquí, si feu l’AS10 us espera l’arribada, si feu l’AS24 encara us quedaran 14 kilòmetres d’aventura que comença sortint del poble direcció Est.

Ara toca esmolar les ungles! Després de travessar la ribera i els horts enfilarem al dret la costa de la Canaleta i després d’un petit descans seguirem pujant tot aprofitant l’antic camí empedrat del Munt. En total seran quasi 200 metres de desnivell.

En arribar al punt més alt del camí vell del Munt anirem resseguint la costa Grossa de Sanaüja en direcció Est combinant trams de baixada i flanquejos, sempre amb un terreny tècnic i pedregós.

Ara ens situem ja sota el Llençol de l’Estamariu, aquesta serà la pujada més dura, 200 metres de desnivell per un costerut corriol fins a la masia Pedrafita, punt més alt de la cursa (690m).

A partir d’aquí canviem de vesant i de paisatge. Deixem la cara sud de les serres i ens endinsem les obagues, amb un terreny menys pedregós, petits
rierols i boscos de pi i roure de fulla petita.

A Pedrafita girem direcció nord i comencem un llarg descens fins al riu de LLoberola, combinant trams de camí i corriol tècnic, passarem pels masos
de Cal Vinyaire i La Malgosa. Un cop a baix, resseguirem el riu durant quasi un kilòmetre fins arribar al peu de la darrera pujada de la cursa.

Ens esperen 120 metres d’ascens entre pins i roures a l’Obaga de Cucurulls, des de baix al riu i fins arribar al punt més alt de la costa de la Malesa.

Des d’aquí d’alt ja podrem veure tot el què ens queda de cursa, quatre quilòmetres quasi sempre de baixada per la costa de la Malesa en direcció sud.

L’últim tram ressegueix la ribera de Sanaüja per l’antic corriol que ens mena a la font de Ferro. Planejant entre horts i fonts entrem al poble, travessant el carrer Morer i arribant a la Plaça Major, marc immillorable per a inici i final de cursa.

Comparteix